ترجمه
و كسانى كه از پروردگارشان پروا داشتند گروه گروه به سوى بهشت سوق داده شوند تا چون به نزد آن رسند، در حالى كه درهاى بهشت گشوده شده است و نگهبانان بهشت به آنان گویند: «سلام بر شما پاك و پسندیده بودید، پس داخل شوید در حالى كه در آن جاودانه خواهید بود».
نکته ها
در آیهى 71 خواندیم: همین كه دوزخیان به دوزخ مىرسند درها باز مىشود «جاؤها فتحت» ولى در این آیه مىفرماید: «و فتحت» یعنى بهشتیان به بهشت مىرسند در حالى كه قبلاً درها برایشان باز شده است.
در كتاب خصال از حضرت علىعلیه السلام نقل شده است كه بهشت هشت در دارد و هر درى مخصوص گروهى است. یك در براى انبیا و صدّیقان، یكى براى شهدا و صالحان و پنج در براى شیعیان من و یك در براى مسلمانانى كه كینهى مرا ندارند.(80)
سؤال: با آنكه عمر و اعمال نیك و بد انسان در دنیا محدود است، چرا كیفر و پاداش قیامت نامحدود است كه قرآن مىفرماید: دوزخیان و بهشتیان جاودانه در آتش یا بهشت خواهند بود.
پاسخ: اولاً جاودانگى در بهشت، از باب لطف خداوند است و منافاتى با عدل ندارد. ثانیاً جاودانگى در دوزخ براى همه دوزخیان نیست بلكه بسیارى از مجرمان پس از دیدن كیفر اعمالشان و پاك شدن از گناه، وارد بهشت مىشوند. ثالثاً مدّت كیفر بستگى به میزان سبكى یا سنگینى جرم دارد، نه زمان انجام جرم. چه بسا كسى كه در یك لحظه اقدام به قتل كسى كرده و حتّى موفّق نشده، امّا دادگاه براى او حبس ابد مقرّر مىكند. آیا مجازات كبریت زدن به یك بشكه بنزین یا یك كشتى بنزین یكسان است؟ آرى، آن كه تمام عمر نافرمانى خالق هستى و خداى بزرگ را كرده است، براى همیشه در عذاب خواهد بود.
پيام ها
1- راه ورود به بهشت، پاكى و پارسایى است. «سیق الّذین اتّقوا ربّهم الى الجنّة»
2- بهشت نیز درهاى متعدّدى دارد. «ابوابها»
3- «سلام علیكم» درود فرشتگان به بهشتیان است كه در دنیا نیز این گونه سلام سفارش شده است.
4- شرط ورود به بهشت پاكى است كه یا از اول بوده و یا در اثر توبه پیدا شده است. «طبتم فادخلوها»