ترجمه
و (عیسى را به) پیامبرى به سوى بنىاسرائیل (فرستاد تا بگوید) كه همانا من از سوى پروردگارتان براى شما نشانهاى آوردهام. من از گل براى شما (چیزى) به شكل پرنده مىسازم، پس در آن مىدمم، پس به اراده و اذن خداوند پرندهاى مىگردد. و همچنین با اذن خدا كور مادرزاد و مبتلایان به پیسى را بهبود مىبخشم و مردگان را زنده مىكنم واز آنچه مىخورید و آنچه در خانههایتان ذخیره مىكنید به شما خبر مىدهم، براستى اگر ایمان داشته باشید در این معجزات براى شما نشانه و عبرتى است.
نکته ها
هرجا احساس خطر مىشود باید توجّه بیشتر در كار باشد. در زندهكردن مردگان، شفا دادن كوران و سایر بیماران، خطر انحراف عقیده و غلوّ وجود دارد، لذا در این آیه دو بار ودر آیه 110 سوره مائده، چهار مرتبه مسأله اذن خدا مطرح شده است.
رسالت عیسى علیه السلام كه همراه با لطف یا قهر الهى بوده، مخصوص بنىاسرائیل است؛ «رسولاً الى بنىاسرائیل» ولى نبوّت او كه مقام تبلیغ و ارشاد بوده، براى تمام مردم است. همانند حضرت موسى كه به او خطاب مىشود: «اذهب الى فرعون انّه طغى»[50] ولى هنگامى كه ساحران شهر، معجزه حضرت موسى را مىبینند به او ایمان مىآورند. بنابراین حضرت موسى یك مأموریت ویژه نسبت به شخص فرعون داشت و مأموریت دیگر براى ارشاد عمومى همهى مردم.[51]
هر پیامبرى باید معجزهاى داشته و معجزهاش نیز باید متناسب با شرایط وافكار مردم آن عصر باشد. امام رضاعلیه السلام فرمود: عیسىعلیه السلام در زمانى ظهور كرد كه بیمارىها شیوع داشته و مردم به طبیب نیاز داشتند.[52] لذا معجزات آن حضرت در جهت شفاى بیماران بود.
اگر ولىّ خدا از گِل پرندهاى مىسازد، پس زنده شدن مردگان در روز قیامت با قدرت الهى كار مشكلى نیست.
پيام ها
1- معجزه، جلوهاى از ربوبیّت خدا و در راستاى هدایت وتربیت انسانهاست. «جئتكم بایة من ربّكم»
2- اولیاى خداوند با اذن او قدرت تصرّف و تغییر در نظام آفرینش را دارند. «انفخ فیه فیكون طیراً باذن اللّه»
3- انبیا علم غیب دارند وحتى به جزئیات زندگى مردم آگاهند.[53] «انبئكم بما تأكلون و ما تدّخرون فى بیوتكم»